Χάραξη κυλίνδρων

Sleeve κύλινδροι ή κύλινδροι με άξονα & ανεξαρτήτως τεχνολογίας χάραξης

Η βαθυτυπία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνολογίες εκτύπωσης για τη συσκευασία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε άνθηση. Οι εκτυπώσεις που παράγονται χαρακτηρίζονται από κορυφαία ποιότητα καθώς ράστερ πολύ υψηλής ανάλυσης μπορούν να παραχθούν σε υψηλή ταχύτητα, με λαμπερά χρώματα σε ευρύ βάθος χρώματος και ντεγκραντέ.

Παραδοσιακά θεωρείται μια πολύπλοκη διαδικασία εκτύπωσης και με υψηλό αρχικό κόστος προετοιμασίας· η βαθυτυπία πιστεύεται ότι έχει νόημα μόνο για μεγαλύτερα τιράζ εκτύπωσης και premium προϊόντα. Ωστόσο, οι συνεχείς εξελίξεις στη διαδικασία της βαθυτυπίας έχουν αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα και την σχέση κόστους – αποτελεσματικότητας. Από ελαφρύτερους κυλίνδρους έως ευκολότερο χειρισμό, καθώς και καινοτομίες που εξοικονομούν χρόνο και κόστος, όπως πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα προεκτύπωσης που κάνουν ταχύτερη χάραξη κλπ.

Προκλήσεις στην κατασκευή των κυλίνδρων

Η παραγωγή κυλίνδρων βαθυτυπίας αποτελείται από πολλά στάδια και ενώ οι διαδικασίες εξελίσσονται προς περισσότερη αυτοματοποίηση, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την αυτοματοποιημένη διαχείριση της ροής εργασιών παραγωγής κυλίνδρων. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις χάραξης κυλίνδρων επικεντρώνονται σε δύο βασικά θέματα: στην αναγνώριση κυλίνδρων και παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, και στην αυτοματοποίηση και παρακολούθηση της ροής εργασιών της χάραξης. Το Overprint MIS επιτρέπει την πλήρη διαχείριση της παραγωγικής διαδικασίας χάραξης των κυλίνδρων.

Η σημασία της διαχείρισης δεδομένων

Κατά την παραγγελία ενός κυλίνδρου, επικοινωνούνται λεπτομερείς προδιαγραφές, απαραίτητες για τον ακριβή σχεδιασμό και την παραγωγή του χαραγμένου κυλίνδρου. Καταγράφονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές που σχετίζονται με την εργασία εκτύπωσης και την κατασκευή του κυλίνδρου, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού σχεδίου του κυλίνδρου. Προστίθενται επίσης οι πληροφορίες του πιεστηρίου· αυτό αμέσως ενημερώνει πολλές προδιαγραφές σχεδίασης κυλίνδρων σε κάθε μελλοντική παραγγελία για το συγκεκριμένο πιεστήριο. Το Job ticket περιέχει όλες τις προδιαγραφές και τις λεπτομέρειες της παραγγελίας που απαιτούνται για την παραγωγή χάραξης.

Ο ακριβής σχεδιασμός όλων των job tickets που πρόκειται να παραχθούν είναι ζωτικής σημασίας για την τήρηση των προθεσμιών παράδοσης, τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του εξοπλισμού και την ελαχιστοποίηση των νεκρών χρόνων. Ο αλγόριθμος Machine Learning χρησιμοποιεί δεδομένα από προηγούμενους κύκλους παραγωγής, βελτιώνοντας συνεχώς την ιεράρχηση των εργασιών και τον έλεγχο του κέρδους χρόνου προετοιμασίας.

Τα τερματικά συλλογής δεδομένων που εγκαθίστανται στην παραγωγή επιτρέπουν τη συλλογή και καταχώρηση πολύτιμων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όπως χρόνος και κατανάλωση υλικών, νεκρούς χρόνους, χρόνους συντήρησης κλπ. Χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και για σκοπούς reporting.

Η έννοια του tagging του κυλίνδρου

Η σήμανση του κυλίνδρου (tagging) περιέχει όλες τις πληροφορίες που ενσωματώνονται στο Job ticket, το tag είναι πάντα διαθέσιμο, σε όλα τα παραγωγικά στάδια της χάραξης, έτοιμο για σάρωση. Τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης ενός tag ταυτοποίησης του κυλίνδρου (Cylinder ID) είναι πολλά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εύκολης αναγνώρισης ενός κυλίνδρου όπου κι αν τοποθετηθεί, αλλά και της επικύρωσης ότι ο σωστός κύλινδρος χρησιμοποιείται σε κάθε στάδιο παραγωγής.

Αυτό το tag θα ακολουθεί τον κύλινδρο καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του, επιτρέποντας στους χρήστες του συστήματος να αναγνωρίσουν τον κύλινδρο χρησιμοποιώντας σαρωτές RFID και να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με τον κύλινδρο, όπως το αναγνωριστικό εργασίας, οι διαστάσεις, το χρώμα, το στάδιο παραγωγής και γενικά ένα πλήρες ιστορικό κυλίνδρων. Αυτό επιτρέπει στους εκτυπωτές να εντοπίζουν γρήγορα το σωστό κύλινδρο για κάθε εργασία, σαρώνοντας απευθείας σε οποιονδήποτε κύλινδρο από το σωρό.

Διαχείριση & αυτοματοποίηση παραγωγής κυλίνδρων

Το Overprint MIS επιτρέπει την αποτελεσματική διαχείριση του κύκλου ζωής της παραγωγής του κυλίνδρου, καθώς και την παρακολούθηση της παραγωγής και τη συλλογή δεδομένων. Αυτό συμβαίνει στην υποενότητα Monitoring. Διατίθενται ανεκτίμητα στατιστικά στοιχεία και γνώσεις, τα οποία εξασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη εικόνα σε όλα τα συνδεδεμένα μέρη, καθορίζουν τις τάσεις και τη λήψη καλύτερης και ταχύτερης λήψης αποφάσεων. Ο αυτοματισμός παραγωγής και η σήμανση RFID έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκατοντάδων ωρών αναζήτησης και παρακολούθησης κυλίνδρων καθώς και χιλιάδων ευρώ από σφάλματα στην παραγωγή.

Διευκόλυνση των διαδικασιών αποθήκης

Η διαχείριση των διαδικασιών συλλογής και συσκευασίας, καθώς και του αποθέματος και της αποθήκευσης γίνεται μέσω της ενότητας Warehouse και των τερματικών χειρός που χρησιμοποιούν μια ποικιλία εφαρμογών για κινητά. Αυτό διευκολύνει τη διαχείριση του αποθέματος κυλίνδρων στο χώρο του εκτυπωτή, οι οποίοι μπορεί να καταμετρούν χιλιάδες κομμάτια.

Κατά την αποστολή και παράδοση των χαραγμένων κυλίνδρων, οι γραμμικοί κώδικες και τα RFID tags απλοποιούν τις διαδικασίες. Η παραλαβή από την πλευρά του εκτυπωτή, επιτρέπει τον γρήγορο έλεγχο των παραληφθέντων προϊόντων και την άμεση τοποθέτηση στην αποθήκη.

Οι εκτυπωτές μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εκτεταμένες πληροφορίες που βρίσκονται στη βάση δεδομένων των κυλίνδρων της επιχείρησης χάραξης, επιτρέποντάς τους να διαχειρίζονται εύκολα το απόθεμα των κυλίνδρων τους και να προγραμματίζουν την επαναχρησιμοποίηση του κυλίνδρου.

Oι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται επιτρέπουν στους επαγγελματίες χάραξης κυλίνδρων και στους εκτυπωτές να ψηφιοποιούν και να αυτοματοποιούν τις περισσότερες από τις καθημερινές τους διαδικασίες, ενώ παραμένουν συνδεδεμένοι με τον κύκλο πελατών και συνεργατών τους.

Δείτε μια επισκόπηση του συστήματός μας