Ετικέτες in-mould

Οποιοδήποτε προϊόν IML, είτε για την αγορά τροφίμων/καταναλωτικών αγαθών είτε για τη βιομηχανική αγορά

Οι μέθοδοι εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ετικετών IML περιλαμβάνουν τη φλεξογραφία, βαθυτυπία, offset ρολού, κάποιες φορές μεταξοτυπία ή ψηφιακή εκτύπωση, ενώ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αγορών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, της βιομηχανίας, των οικιακών ειδών, των καλλυντικών και των παιχνιδιών. Η διαδικασία παραγωγής in mold ετικέτας θέτει συγκεκριμένες απαιτήσεις ροών εργασίας και δεδομένων, διαφορετικές από τον κλάδο των ετικετών.

Η εκτύπωση ετικετών in mould ενσωματώνει πολλά βήματα στην αξιακή αλυσίδα. Για την παραγωγή ετικετών in-mold, τα υποστρώματα, οι προμήθειες ρητίνης και μελανιού, τα καλούπια injection & blow, οι μηχανές έγχυσης και οι εκτυπωτές και οι converters πρέπει να συνάδουν. Για να μπορέσετε να αποκομίσετε τα οφέλη, σημαίνει ότι πρέπει να αυτοματοποιήσετε και να διαχειριστείτε τη διαδικασία, να ελέγξετε τη φύρα και τα κωλύματα.

Από την άλλη, η εκτύπωση in mould ετικετών απαιτεί λιγότερα βήματα φινιρίσματος από άλλες τεχνολογίες εκτύπωσης. Μεγάλες προκλήσεις παρουσιάζονται κατά την κοπή με καλούπι και τη στοιβασία των ετικετών. Εξαιτίας αυτού, ολόκληρη η ροή εργασίας οδηγείται από τις παραμέτρους του καλουπιού.

Συνεκτυπώσεις παραγγελιών (ganging)

Δουλεύοντας δίπλα σε μερικούς από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές IML στον κλάδο, το Overprint ενσωματώνει πολυετή τεχνογνωσία στον τομέα του IML περιέχοντας σε βάθος γνώση της διαδικασίας παραγωγής μέσα στο σύστημα και στις ενότητες μας που είναι χαρακτηριστικά προσανατολισμένες στο IML δίνοντας χρηστικότητα και φιλικότητα προς τον χρήστη.

Μια ποικιλία σχεδίων ετικετών παρόμοιων SKU εκτυπώνονται στο ίδιο τιράζ. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ganging. Στη ροή εργασιών IML του Overprint, δημιουργούνται πολλαπλές παραγγελίες ως μέρος ενός έργου, το οποίο είναι ένα μεγαλύτερο σύνολο παραγγελιών προϊόντων. Ένα job ticket μπορεί να περιέχει περισσότερα από ένα προϊόντα, υπό την προϋπόθεση ότι τα προϊόντα που προστίθενται στην ίδια παραγγελία είναι του ίδιου σχεδίου μορφοκοπής, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ίδια πλάκα κοπτικού.

Το Overprint παρέχει με ευνόητο τρόπο προτάσεις συνεκτύπωσης παραγγελιών που βασίζονται στο ίδιο σχέδιο κοπής που βρίσκεται σε διαφορετικές εργασίες. Προσθέτοντας περισσότερη αυτοματοποίηση σε αυτήν τη λειτουργία, παρέχει ακόμα άμεσους υπολογισμούς του βέλτιστου πολλαπλασιασμού (N-up) της κάθε εργασίας στο φύλλο, σύμφωνα με το τιράζ ανά εργασία, τον αριθμό των φύλλων και την ποσότητα του εναπομείναντος αποθέματος. Από αυτόν τον υπολογισμό, μπορεί επίσης να προκύψει μια βέλτιστη διάταξη συνεκτύπωσης. Αυτή η δυνατότητα είναι αρκετά ωφέλιμη όταν υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις προϊόντων (π.χ. ετικέτες για ένα προϊόν σε διάφορες γεύσεις), καθώς και όταν οι εργασίες μπορεί να επαναλαμβάνονται.

Ιχνηλασιμότητα

Μια σημαντική πτυχή για τις εταιρείες παραγωγής ετικετών in mould είναι η ιχνηλασιμότητα, ειδικά για αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και των φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα υλικά, συγκεκριμένα οι πρώτες ύλες, τα τελικά προϊόντα και τα προϊόντα αποθέματος, πρέπει να είναι ιχνηλάσιμα προς τα πίσω και να ελέγχονται ως προς την ποιότητα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μελάνια και τα υποστρώματα, τα οποία είναι οι κύριες πηγές που μπορεί να απαιτούν ιχνηλασιμότητα στην παραγωγή IML. Τα προϊόντα μπορούν να ιχνηλατηθούν εφόσον η διαχείριση τους γίνεται με αριθμούς LOT, γραμμωτούς κώδικες ή/και ετικέτες RFID. Μαζί με την παράδοση του προϊόντος, οι converter IML μπορούν επίσης να παραδώσουν το πιστοποιητικό προέλευσης του αντίστοιχου προϊόντος που εκδίδεται από το Overprint.

Διαχείριση αποθήκης και αυτοματισμός

Στο πλαίσιο της ενότητας Warehouse χρησιμοποιείται ένα μεγάλο επίπεδο λεπτομέρειας από την άποψη της διαχείρισης αποθεμάτων. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή μπορούν να καταγραφούν και να παρακολουθούνται ως απόθεμα, ακόμη και οι συνταγές μελανιών ειδικών χρωμάτων, τα κοπτικά καλούπια, οι πλάκες CTP και τα υλικά συσκευασίας. Η παρακολούθηση μπορεί να γίνει σύμφωνα με τη φθορά των υλικών, επιτρέποντας τον προγραμματισμό της συντήρησης ή της αγοράς νέων αντικειμένων, δηλαδή παρακολουθώντας τη χρήση των καλουπιών, των φλεξογραφικών πλακών ή των κυλίνδρων βαθυτυπίας.

Η διαχείριση των διαδικασιών της αποθήκης, όπως συλλογή, συσκευασία, αποστολή και logistics εναρμονίζονται σύμφωνα με την παραγωγή. Το Overprint παρέχει τα εργαλεία για την αυτοματοποίηση και τη διαχείριση όλων των εργασιών της αποθήκης, συλλέγοντας δεδομένα αποθήκης και παραγωγής με τη βοήθεια ασύρματων τερματικών χειρός PDA ανάγνωσης barcode και RFID στην παραγωγή. Ένας εκτενής όγκος πληροφορίας μπορεί να προστεθεί σε έναν γραμμωτό κώδικα για να παρέχει πληροφορίες όπως: παρτίδα, αριθμός LOT, αριθμός job ticket, ποσότητα ετικετών, ποσότητα χαρτοκιβωτίων κλπ.

Διασύνδεση με συστήματα ERP

Η απρόσκοπτη διασύνδεση της λύσης μας MIS με συστήματα ERP, διευκολύνει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των συστημάτων, αυτοματοποιώντας πλήθος διαδικασιών και μειώνοντας τον χρόνο εισαγωγής δεδομένων καθώς και την πιθανότητα σφαλμάτων. Έτσι, διασφαλίζεται η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργική συνέργεια εντός της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, οι υποενότητες CRM και Cost Estimation παρέχουν πολύτιμα δεδομένα που διευκολύνουν την τιμολόγηση και τις απαιτήσεις πληρωμών. Η υποενότητα Orders επιτρέπει την ακριβή πρόβλεψη των επιπέδων αποθέματος υλικών, μειώνοντας το επίπεδο αποθεμάτων και βελτιώνοντας τον προγραμματισμό των ταμειακών ροών. Με τη διασύνδεση των ενοτήτων Production & Warehouse, είναι δυνατή η καλύτερη διαχείριση για τη μείωση φύρας και η ισορροπία των πρώτων υλών και ημι-έτοιμων προϊόντων.

Το Overprint MIS σας βοηθά να αντιμετωπίσετε όλες τις κρίσιμες προκλήσεις σε όλα τα στάδια παραγωγής του IML – εκτύπωση, ganging, κοπή με καλούπι, ιχνηλασιμότητα – έτσι ώστε να επιτύχετε χαμηλότερα κόστη παραγωγής, μέγιστη ποιότητα εκτύπωσης και συντομότερους χρόνους παράδοσης.

Ανακαλύψτε πόσα γνωρίζουμε για το IML